Financial Lease

Waarom Financial Lease?

De leasevorm Financial Lease geeft u de mogelijkheid als (startende) ondernemer een bedrijfswagen of auto te rijden met behoud van werkkapitaal.

Naast het feit dat u niet direct een grote investering hoeft te doen, levert het ook fiscale voordelen op. Dit komt omdat u in uw looptijd economisch eigenaar bent van de auto of bedrijfswagen. Bij andere leasevormen zoals shortlease, operational lease en huur bent u geen eigenaar en komt u dus niet in aanmerking voor fiscale voordelen.

  • Investeren zonder liquiditeitsverlies

  • Voertuig is uw eigendom, u bent economisch eigenaar

  • Acceptatie zonder jaarcijfers

  • Boetevrij inlossen mogelijk

Bekijk onze video

Uitleg over Financial Lease

Ondernemers voordelen

Voordelen voor jouw als ondernemer

Afschrijving op de Balans

Met een Financial Lease-contract bent u voor de Belastingdienst eigenaar van de bedrijfswagen. U mag vanaf de aanschafdatum afschrijven op de (bedrijfs)auto. Voor auto’s geldt een afschrijvingsduur van vijf jaar. Dit betekent dat u uw auto of bedrijfswagen in vijf jaar mag afschrijven.

Direct BTW terugvorderen

Het BTW-bedrag van uw bedrijfswagen kunt bij de eerstvolgende aangifte terugvragen . U bent namelijk economisch eigenaar van de (bedrijfs) auto. U kunt de BTW in één keer terugvragen. Over de maandelijkse termijnen betaalt u geen BTW, dus die hoeft u ook niet terug te vragen.

Gebruikmaken van Investeringsaftrek

Als u als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen, zoals bedrijfswagens, kunt u in aanmerking komen voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Meer weten over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek? Bekijk dan deze link van de Belastingdienst. Of doe navraag bij uw accountant, die kan u daar meer over vertellen.

Renteaftrek

U mag het totaalbedrag aan betaalde rente van de bedrijfswinst aftrekken. Een Financial Lease-berekening maken we altijd op basis van rente en aflossing.