Financial Lease

Waarom Financial Lease?

Financial Lease geeft jou als (startende) ondernemer de mogelijkheid een bedrijfswagen/-auto te rijden met behoud van werkkapitaal.

Doordat de bank de aankoopsom van je nieuwe bedrijfswagen financiert en hiermee juridisch eigenaar wordt, hoef je niet direct een grote investering te doen. Doordat jij als koper van de auto wel economisch eigenaar wordt, profiteer je direct van fiscale voordelen zoals afschrijving, BTW-teruggave, investeringsaftrek en renteaftrek.

 • Investeren met behoud van vermogen

 • Jij bent economisch eigenaar van het voertuig

 • Acceptatie zonder jaarcijfers

 • Boetevrij inlossen mogelijk

 • Fiscale voordelen

Bekijk onze video

Uitleg over Financial Lease

Hoe werkt Financial Lease

Middels Financial Lease sluit je een financiering af op een bedrijfswagen/-auto. De bank financiert de totale aankoopsom (excl. BTW) van de bedrijfswagen en wordt hierdoor juridisch eigenaar van de auto. Jij als ondernemer wordt economisch eigenaar van de bedrijfswagen en betaalt middels een maandelijks vooraf vastgesteld bedrag de aankoopsom af aan de bank. Aan het einde van de lease termijn ben jij volledig eigenaar van de auto. Deze leasevorm is te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek op een nieuwe woning. Bij afsluiting word je direct eigenaar van je nieuwe huis.

De bank als juridisch eigenaar

Met ingang van een Financial Lease contract wordt de bank juridisch eigenaar van jouw auto tot de laatste termijn is voldaan. De bank kan de auto hierdoor als onderpand gebruiken als deze onverhoopt niet meer terugbetaald kan worden door bijvoorbeeld een faillissement.

Jij als economisch eigenaar

De bedrijfswagen komt op jouw naam te staan en maakt jou automatisch economisch eigenaar van het voertuig. De auto wordt hierdoor gezien als bedrijfseigendom en komt op de balans te staan van je onderneming. Dit brengt fiscale voordelen met zich mee zoals afschrijving, BTW-teruggave, investeringsaftrek en renteaftrek.

Kan ik ook Financial Leasen ?

Financial Lease is uitsluitend gericht op de zakelijke markt. Je komt in aanmerking voor Financial Lease als je officieel ingeschreven bent bij het handelsregister (Kamer van Koophandel).

Naast je inschrijving wordt er bij de beoordeling van de Lease-aanvraag gekeken naar de financiële situatie. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar eventuele BKR en/of EDR registraties. Hoe de banken dit beoordelen hangt af van de rechtsvorm. Waar bij een BV bijvoorbeeld gekeken wordt naar de rechtspersoon, toetst men bij een eenmanszaak altijd op naam van de eigenaar. Iedere bank toetst op een andere manier en hanteert verschillende criteria. Doordat je aanvraag uitgezet wordt bij verschillende banken, kunnen wij er voor zorgen dat wij jou altijd het best passende voorstel kunnen doen.

Stap voor stap Financial Lease

– Kies de bedrijfswagen waar jij jezelf mee ziet rijden

– Bepaal de gewenste looptijd (12, 24, 36, 48, 60 of 72 maanden)

– Kies eventueel voor een aanbetaling of een slottermijn. Je verlaagt hiermee de hoogte van de maandtermijn. Klik hier om direct naar de calculator te gaan

– Vraag een offerte aan! De aanschafprijs, looptijd, aanbetaling en slottermijn dienen als basis voor jouw Financial Lease offerte.

– Jouw aanvraag wordt getoetst voor acceptatie. Deze toetsing wordt gedaan op de onderneming. Je ontvangt van ons bericht of je aanvraag goedgekeurd is.

– Zodra we een akkoord bereikt hebben op het voorstel, wordt het contract opgemaakt.

– Het contract wordt ondertekend door de bank, door jou en door het autobedrijf. Na ondertekening betaalt de bank de aankoopsom aan de dealer en kun jij de auto ophalen.

– Jij bent nu economisch eigenaar van de auto en betaalt maandelijks de overeengekomen leasetermijn aan de bank.

– Na betaling van de laatste leasetermijn ben jij volledig eigenaar en is de auto van jou!

Ondernemers voordelen

Voordelen voor jou als ondernemer

Afschrijving op de Balans

Met een Financial Lease-contract ben je voor de Belastingdienst eigenaar van de bedrijfswagen. Je mag vanaf de aanschafdatum afschrijven op de (bedrijfs)auto. Voor auto’s geldt een afschrijvingsduur van vijf jaar. Dit betekent dat je jouw auto of bedrijfswagen in vijf jaar mag afschrijven.

Direct BTW terugvorderen

Het BTW-bedrag van je bedrijfswagen kun je bij de eerstvolgende aangifte terugvragen . Je bent namelijk economisch eigenaar van de (bedrijfs) auto. Je kunt de BTW in één keer terugvragen. Over de maandelijkse termijnen betaal je geen BTW, dus die hoef je ook niet terug te vragen.

Gebruikmaken van Investeringsaftrek

Als je als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen, zoals bedrijfswagens, kun je in aanmerking komen voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Meer weten over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek? Bekijk dan deze link van de Belastingdienst. Of doe navraag bij je accountant, die kan je daar meer over vertellen.

Renteaftrek

Je mag het totaalbedrag aan betaalde rente van de bedrijfswinst aftrekken. Een Financial Lease-berekening maken we altijd op basis van rente en aflossing.

Contact

 • Adres

  Dr. C. Lelyweg 5a, 6827BH Arnhem

 • Telefoonnummer

  026-2030560

 • WhatsApp

  026-2030560

 • Email-adres

  info@actionlease.nl

Klanten ervaringen

Volg ons via

 • Facebook

 • Linkedin

Stel een vraag