Financial Lease

Waarom Financial Lease?

De leasevorm Financial Lease geeft u de mogelijkheid als (startende) ondernemer een bedrijfswagen of auto te rijden met behoud van werkkapitaal.

Naast het feit dat u niet direct een grote investering hoeft te doen, levert het ook fiscale voordelen op. Dit komt omdat u in uw looptijd economisch eigenaar bent van de auto of bedrijfswagen. Bij andere leasevormen zoals shortlease, operational lease en huur bent u geen eigenaar en komt u dus niet in aanmerking voor fiscale voordelen.

 • Investeren zonder liquiditeitsverlies

 • Voertuig is uw eigendom, u bent economisch eigenaar

 • Acceptatie zonder jaarcijfers

 • Boetevrij inlossen mogelijk

Bekijk onze video

Uitleg over Financial Lease

 • Bedrijfsmiddelen financieren?

  Heeft u naast een bedrijfswagen ook nog een mini graafmachine nodig en wilt u toch uw werkkapitaal behouden?. Dan kunt u ook kiezen voor een Financial Lease voor uw bedrijfsmiddelen. Van een drukpers tot een kraan: alle machines kunnen gefinancierd worden via Action Lease.

  De aanvraag wordt met recente jaarcijfers behandeld. Tevens is het mogelijk om een obligo aan te vragen. Hierbij wordt berekend wat u maximaal dat jaar kan financieren. Bijvoorbeeld: U heeft reeds een reachtruck gefinancierd en u wilt ter uitbreiding extra bedrijfsmiddelen financieren. Met behulp van een vooraf gesteld obligo kunt u dit snel realiseren. De dealer hoeft enkel de factuur te sturen, waarna Action Lease binnen een dag een leaseovereenkomst opstelt.

Ondernemers voordelen

Voordelen voor jou als ondernemer

Afschrijving op de Balans

Met een Financial Lease-contract bent u voor de Belastingdienst eigenaar van de bedrijfswagen. U mag vanaf de aanschafdatum afschrijven op de (bedrijfs)auto. Voor auto’s geldt een afschrijvingsduur van vijf jaar. Dit betekent dat u uw auto of bedrijfswagen in vijf jaar mag afschrijven.

Direct BTW terugvorderen

Het BTW-bedrag van uw bedrijfswagen kunt u bij de eerstvolgende aangifte terugvragen . U bent namelijk economisch eigenaar van de (bedrijfs) auto. U kunt de BTW in één keer terugvragen. Over de maandelijkse termijnen betaalt u geen BTW, dus die hoeft u ook niet terug te vragen.

Gebruikmaken van Investeringsaftrek

Als u als ondernemer investeert in bedrijfsmiddelen, zoals bedrijfswagens, kunt u in aanmerking komen voor de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek). Meer weten over de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek? Bekijk dan deze link van de Belastingdienst. Of doe navraag bij uw accountant, die kan u daar meer over vertellen.

Renteaftrek

U mag het totaalbedrag aan betaalde rente van de bedrijfswinst aftrekken. Een Financial Lease-berekening maken we altijd op basis van rente en aflossing.

 • Opzoek naar een bedrijfswagen?

  Door onze jarenlange ervaring in de bedrijfswagenmarkt kunnen wij u goed op weg helpen met de keuze voor een bedrijfswagen. Naast het feit dat wij u voorzien van een leaseconstructie, denken wij graag met u mee zodat u met de juiste investering de weg op gaat.

  Maakt u veel kilometers? Dan is het verstandig om een jong gebruikte bedrijfswagen te leasen. Zo voorkomt u extra kosten en kunt u zorgeloos rijden. De bedrijfswagen least u altijd exclusief de BTW. De BTW die u aanbetaald mag bij de eerstevolgende belasting aangifte worden teruggevraagd.

Contact

 • Adres

  Dr. C. Lelyweg 5a, 6827BH Arnhem

 • Telefoonnummer

  026-2030560

 • WhatsApp

  026-2030560

 • Email-adres

  info@actionlease.nl

Klanten ervaringen

Volg ons via

 • Facebook

 • Linkedin

Stel een vraag