Uitleg Lease calculator

Aanschafwaarde:

Het maximale leasebedrag van uw bedrijfswagen is de aanschafwaarde exclusief de BTW. De BTW dient te worden betaald aan de leverancier alvorens of tijdens de aflevering van de auto/ bedrijfswagen. Heeft u een auto of bedrijfswagen in te ruilen? Deze kunt u ook gebruiken om de BTW te verrekenen. Bij de eerstvolgende aangifte kunt u het BTW bedrag terugvragen.

Aanbetaling:

U kunt er voor kiezen om niet de gehele aanschafwaarde te leasen door middel van een aanbetaling. Dit is een extra aanbetaling boven op de BTW die moet worden betaald. Dit kan door middel van een geldbedrag of een inruil van een auto/ bedrijfswagen.

Looptijd:

Voorafgaand aan het tekenen van het leasecontract bepaald u de looptijd van dit contract. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen 24, 36 , 48 of 60 maanden. Binnen deze looptijd moet het gehele leasebedrag zijn afgelost. Een voorwaarde is echter wel dat de looptijd en de leeftijd van het object niet meer dan 120 maanden mag zijn.

Slottermijn:

Vindt u het maandelijkse leasebedrag te hoog? Een slottermijn stelt u in staat om dit maandelijkse leasebedrag te verlagen. U dient er echter rekening mee te houden dat u over de gehele leaseperiode meer rente betaalt. Het slottermijn dient te worden afgelost in het laatste termijn van uw leasecontract. U kunt er ook voor kiezen om de hoogte van het slottermijn gelijk te stellen aan de inruilwaarde van uw bedrijfswagen. Hiermee bewaakt u de kosten van het slottermijn en hoeft u gedurende het eind van uw leasecontract geen geld opzij te zetten.

Financial Lease calculator

Vraag direct een offerte aan